פילה סלמון וברוקולי בתנור ברוטב חמאה ויין עם רוזמרין ולימון-מתכון מנצח וקל להכנה
מצרכים:
פילה סלמון כ 1.5 ק"ג (מומלץ: סלמון של מותג סנפיר)
200 גרם חמאה חתוכה ל 20 קוביות
חצי כוס יין לבן חצי יבש
5 שיני שום פרוסות דק
1 לימון פרוס
4 ענפי רוזמרין טרי
1 שקית ברוקולי (מומלץ: טבע פרוסט)
מלח פלפל
אופן ההכנה:
- יש להניח את פילה הסלמון בתבנית ולפזר סביבו את פרחי הברוקולי.
- מסדרים את קוביות החמאה על הפילה והברוקולי, מסדרים את פרוסות הלימון מעל הפילה, מפזרים את הרוזמרין ופרוסות השום.
- יוצקים מעל את היין ומפזרים מלח ופלפל באופן שווה.
- סוגרים היטב בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.
- לאחר 15 דקות מוציאים מהתנור, מורידים את נייר הכסף ובעזרת כף מרטיבים את הסלמון ופרחי הברוקולי מהרוטב שנוצר בתבנית.
- מחזירים לתנור ל5 דקות נוספות ללא כיסוי לצורך השחמה וסיום הבישול.
בתאבון!
