לרגל יום העוגה הבינלאומי מתכון מפתיע ובריא: עוגת גבינה שוקולד עשירה בחלבון ללא אפיה

לרגל יום העוגה הבינלאומי שחל ב 26.11, חברת הרבלייף מציעה את הגרסה המשופרת והבריאה להכנת עוגת גבינה שוקולד מפנקת ועשירה בחלבון , מתוך ספר מתכוני הבריאות של הרבלייף: "מבשלים דרך חיים", הכולל  כ-80 מתכונים מגוונים על טהרת הבריאות עם פירוט ערכים תזונתיים.

עוגת גבינה ושוקולד ללא אפיה – 10 מנות
תבנית קפיצית בקוטר 20 ס״מ

רכיבים

לבסיס:

240 גרם פתיתי שיבולת שועל טחונים

5 כפות מדידה פורמולה 1 בטעם וניל עוגיות

100 מ"ל מים

לשכבה הראשונה:

1 כף (10 גרם) ג'לטין

100 גרם חלב דל שומן

250 גרם גבינה לבנה 3%

125 גרם יוגורט

4 כפות מדידה פורמולה 1 בטעם וניל

לשכבה השנייה:

1 שקית (15 גרם) ג'לטין

350 מ"ל מים

9 כפות מדידה פורמולה 1 בטעם שוקולד

15 גרם קקאו

אופן הכנה

  1. להכנת הבסיס: מרפדים את הבסיס והדפנות של תבנית קפיצית בקוטר 20 ס״מ בנייר אפיה.
  2. מערבבים את פתיתי שיבולת השועל, אבקת הפורמולה 1 והמים. מעבירים לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתייצב במקפיא כשעה.
  3. להכנת השכבה הראשונה: משרים את הג'לטין בחלב 10-15 דקות. מחממים את החלב במיקרוגל 20-30 שניות כדי להמיס את הג׳לטין. מוסיפים את היוגורט והגבינה הלבנה ומערבבים לקרם חלק. יוצקים מעל בסיס הקוואקר, מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתייצב במקרר כשעה.
  4. להכנת השכבה השנייה: משרים את הג'לטין ב 150- מ"ל מים בסיר קטן ומשרים 10-15 דקות. מחממים מעל להבה בינונית עד להמסה. מעבירים את התערובת לבלנדר, מוסיפים את 200 מ"ל המים הנותרים, אבקת הפורמולה 1 והקקאו ומערבלים לקרם חלק ואחיד. יוצקים מעל השכבה הראשונה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתייצב במקרר כשעה.
  5. מחלצים את העוגה מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.

*ערכים תזונתיים למנה אחת:

קק"ל חלבון, גרם פחמימה, גרם שומן, גרם
234 18.6 26.1 6

 

מתכון לעוגת גבינה ושוקולד ללא אפיה צילום דן פרץ
מתכון לעוגת גבינה ושוקולד ללא אפיה צילום דן פרץ