מרק טום יאם עם קניידלעך
מרכיבים:
מרק:
3 כפות שמן קנולה
3 שאלוט פרוס דק
5 שיני שום פרוסות
1 שורש כורכום פרוס דק
1 פלפל אדום חריף פרוס דק
5 פרוסות דקות של ג'ינג'ר
3 ענפי למון גראס פרוס דק מאוד
5 עלי כפיר ליים
2 ליטר ציר עוף או מים
1 פחית קרם קוקוס
4 כפות פיש סוס
1 כף גדושה סוכר חום
6 פטריות שמפניון חתוכות לרבעים
10 עגבניות שרי חצויות
2 בייבי באקצ'וי חתוך לרבעים
חופן עלי כוסברה
חופן עלי נענע
חופן עלי בזיל תאילנדי
קניידלעך:
4 ביצים מופרדות
חצי כוס שמן קנולה
1 בצל לבן גדול טחון או מגורד דק בפומפייה
2.5 כוסות מים
2 כוסות קמח מצה
חצי שקית אבקת אפייה
1 כפית גדושה מלח
פלפל שחור לפי טעם
1 קורט אגוז מוסקט
להכנת קניידלעך:
- יש להקציף את החלבונים במהירות גבוהה עם המלח לקצף יציב.
- מוסיפים בהדרגה את השמן, חלמונים, מים ובצל. מאיטים את הקצב ההקצפה ומוסיפים את הקמח, תבלינים ואבקת אפייה.
- מערבבים מעט עד שמתקבלת בלילה סמיכה. מכסים ומעבירים למקרר לחצי שעה – שעה.
- יש להרתיח סיר גדול עם מים וכף מלח.
- בעזרת ידיים רטובות מכדררים קניידלעך בקוטר 3ס"מ ומניחים במים הרותחים.
- מבשלים כ20 דקות על סף רתיחה. מכבים את האש מניחים להצטנן במים.
להכנת המרק:
- בסיר גדול מחממים שמן ומוסיפים שאלוט, שום, כורכום, פלפל אדום, ג'ינג'ר, למון גראס וכפיר ליים.
- מטגנים יחד כ3 דקות עד שעולה ריח נעים של כל הרכיבים.
- מוסיפים את הציר וקרם קוקוס, מתבלים בישראל סוס וסוכר.
- מביאים לרתיחה ומבשלים בבעבוע עדין כ20 דקות.
- מוסיפים את העגבניות ,פטריות ובאקצ"וי ומביאים שוב לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול לפי צורך.
הגשה – מוסיפים את הקניידלעך למרק ומרתיחים. לפני שמוזגים לצלחת מוסיפים את עשבי התיבול ומגישים מיד.
