סופגניות ללא גלוטן להכנה גם בבית:מתכון בייתי, קליל וטעים לסופגניות ללא גלוטן

רן בן דוד, הקונדיטור הראשי של רשת ביגה,  מעניק מתכון להכנת סופגניות  ללא גלוטן, שכל אחד יכול להכין בבית. … וההצלחה מובטחת. המתכון מעולה, טעים, קל, ומהיר ומומלץ לשוחרי בריאות, חובבי מזון ללא גלוטן או לסובלים ממחלת הצליאק. לסוגפניות של ביגה:  כשרות: חלבית – בדץ בית יוסף.

חומרי גלם:

תערובת ללא גלוטן – 500 גרם

סוכר – 75 גרם

שמרים יבשים – 17 גרם

מים – 525 גרם

שמן קנולה – 30 גרם

מלח – 5 גרם

הוראות הכנה: יש להכניס לקעת המיקסר את התערובת ללא גלוטן, סוכר ושמרים יבשים ולערבב במהירות נמוכה, תוך כדיי ערבוב יש להוסיף למיקסר את הנוזלים במשך 2 דקות. להוסיף את המלח, לערבב במהירות בנינונית המשך 5 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד.

משקל: משקל סופגנייה לפני אפייה, כ-70 גרם כל אחת (כ-16 סופגניות )

תנאי אפייה: טמפרטורת אפייה: 205-215 מעלות צלסיוס

זמן אפייה: 11-14 דק'

סופגניות ללא גלוטן
סופגניות ללא גלוטן צילום: אסף לוי