מתכון בורקיטס גבינות וחצילים
הנשנוש המושלם של פחמימה וגבינה: בורקיטס גבינות וחצילים מאת: רון יוחננוב :
בצק
280גרם קמח לבן
1מיכל שמנת חמוצה יטבתה 9%
200גרם חמאה קרה
חתוכה לקוביות
1כפית מלח דק
1חופן פטרוזיליה
אפשר גם טימין ועוד עשבים שאוהבים
2שיני שום קונפי
מילוי
200גרם גבינת ריקוטה 5% או גבינת שמנת
100גרם גבינה צהובה 22% מגורדת
100גרם גבינת פטה 16%
1קורט מלח דק
1קורט פלפל שחור טחון
1ביצה L
1חציל בינוני
4שיני שום קונפי
1חופן עירית קצוצה
הברשה וציפוי
1ביצה L
טרופה
2כפות שומשום
אופן הכנה:
- מכינים בצק: מניחים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את החמאה ומעבדים, עד לריכוך. מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי הבצק ומעבדים, עד שמתקבל בצק אחיד.
- עוטפים את הבצק ומעבירים לקירור של שעה ובינתיים, מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את המילוי: בעזרת בלנדר מוט, טוחנים את החציל הקלוי ולאחר מכן, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- את התערובת מעבירים לשקית זילוף.
- מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים.
- ממלאים את העיגולים במילוי שהכנו מראש ומברישים בביצה.
- מקפלים חצי לחצי ויוצרים מאפה סגור.
- מברישים את המאפים בביצה ומפזרים מעליהם שומשום.
- אופים במשך 20-25 דקות בתנור שחומם מראש ומגישים.
