חצי ספירה אישית שוקולד ותפוז
מידת קושי בינוני: זמן 30 דקות הכנה, 30 דקות אפיה בתנור – 45 דקות ציון עד להגשה
רכיבים:
לעוגת הספוג:
140 גרם קמח חיטה או כוסמין
120 גרם סוכר חום (או ממתיק אחר שאינו נוזלי)
40 גרם אבקת קקאו
10 גרם ריבת תפוז
5 גרם סודה לשתיה
7 גרם אבקת אפייה
5 גרם מלח
80 גרם שמן חמניות
170 גרם מיץ תפוזים
גרידת תפוז (לא חובה)
קורט קינמון וג'ינג'ר (לא חובה)
לשכבת האמצע:
90 גרם שוקולד לבן
60 גרם מיץ תפוזים
95 גרם חלב סויה
30 גרם חמאה
20 גרם סוכר
לגנאש שוקולד ושמן זית:
100 גרם שוקולד מריר 70%
15 גרם שמן זית כתית מעולה
קורט מלח
הכנה:
- מתחילים בהכנת ליבת העוגה: יוצקים לסיר את החלב ומיץ התפוזים יחד עם הסוכר ומבשלים על אש קטנה. כאשר התערובת מגיעה לרתיחה, יוצקים על השוקולד הלבן והחמאה ומערבבים במיקסר עד להמסת השוקולד והחמאה.
- הכניסו את התערובת לתבניות קרח, או, במידה ואין לכם, הכניסו אותה לקופסת טאפרוור והקפיאו אותה. אם תבחרו באפשרות האחרונה, לאחר הקפאה, השתמשו בכפית להכנת כדורים אותם נטמין בליבת העוגה.
- כעת נתפנה להכנת עוגת הספוג: מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה. מוסיפים את הנוזלים לחומרים היבשים ומערבבים היטב עד לתערובת חלקה ללא גושים. נותנים לתערובת לנוח כמה דקות.
- ממלאים תבניות חצי כדור עד לחצי, מניחים בפנים קובייה של הליבה הכתומה שהכנו ומסיימים למלא ביתרת תערובת הבצק. ניתן להשתמש בצרת תבנית אחרת כל עוד מדובר בתבנית מיני למנה אישית.
- אופים ב-180 מעלות כ-28 דקות. דוקרים את העוגה בעזרת קיסם – אם היא יוצאת נקייה היא מוכנה.
- לאחר שהעוגות התקררו, מוציאים מהתבנית ומניחים על רשת.
- מכינים את הזיגוג על ידי המסת השוקולד יחד עם השמן על אדי מים חמים (בשיטת בן מארי). מזגגים את העוגות וממתינים מספר דקות עד שיתגבשו.
- אפשר לקשט את הקינוח בתפוז מסוכר, ולהגיש לצד סורבה.
