פאי – לא מה שחשבתם … פאי טונה מועשר בחלבון
במיוחד לחובבי הפאי, הרבלייף מנדבת מתכון מפתיע שמתאים גם כמנה עיקרית וגם כארוחה קלה לבוקר או לערב בריא ומועשר בחלבון: פאי טונה מועשר בחלבון
פאי טונה מועשר בחלבון -תבנית בקוטר 15 ס"מ.
רכיבים:
1 כף שמן זית
1 בצל, קצוץ דק
1 שן שום, כתושה
100 גרם טונה במים
3 חלמונים
4 כפות מדידה אבקת חלבון
100 גרם גבינה לבנה
1 כף מים
מלח ים, לפי הטעם
פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
פטרוזיליה קצוצה, להגשה
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל- 180מעלות ומשמנים תבנית בקוטר 15 ס״מ במעט שמן.
- מחממים את שמן הזית במחבת מעל להבה בינונית. כשהשמן חם, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לריכוך והזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים דקה. מצננים.
- מוסיפים את הטונה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
- מניחים את החלמונים בקערה ומקציפים לבלילה תפוחה ובהירה.
- מוסיפים את אבקת החלבון, הגבינה הלבנה והמים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב לבלילה אחידה.
- מחממים מחבת בקוטר 15 ס״מ מעל להבה בינונית. מברישים במעט שמן ויוצקים מחצית מהבלילה לשכבה אחידה.
- מערסלים בעדינות את המחבת לציפוי הדפנות בבלילה ומטגנים עד שהחביתית התייצבה.
- מפזרים מעל את תערובת הטונה והבצל ויוצקים מעל את מחצית הבלילה הנותרת לכיסוי התערובת.
- מעבירים לתבנית האפיה ואופים בתנור 15 דקות עד להזהבה.
- מצננים מספר דקות לפני שהופכים את הפאי על צלחת הגשה.
- מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים, מומלץ עם יוגורט בצד.
