מתכון להכנת מאפינס קישואים- טבעוני
לרגל יום המיחזור הישראלי, הנערך מידי שנה ב08.12, חברת אורגניקזון מציעה מתכון להכנת מאפינס קישואים. מדובר במתכון טבעוני, קל להכנה ובזכות שימוש במאנג'טים מאפינס של המותג If You Care גם שומר על איכות הסביבה. מדובר במאפינס קישואים אישי, עשיר בטעמים, רך ונימוח בפה.
המתכון באדיבות: מורן שטרום – נטורפתית, מפתחת שיטות התזונה ושפית
מצרכים:
תבנית מאפינס עד קוטר 5 ס״מ ליחידה
3 קישואים גדולים
1 בצל גדול
1 גבעול כרישה
1/2 כוס קמח כוסמין/ קינואה
1/2 כוס מים
1/3 כוס שמן זרעי ענבים
2 ביצים טרופות (טבעוניים יוכלו להמיר ב-6 כפות צ׳יה שהושרו למשך חצי שעה בכוס מים)
1 כף אבקת מרק טבעית טבעונית
1 כפית מלח הימאליה ורוד
3/4 כפית פלפל שחור
מאנג׳טים למאפינס של המותג If You Care
אופן ההכנה:
- חממו תנור ל 180 מעלות.
- גרדו לתוך קערה בפומפיה את הקישואים והבצל והניחו במסננת, כך שתסננו את הנוזלים.
- קצצו לטבעות את 2/3 התחתונים של הכרישה (בחלק הירוק, לא נשתמש).
- הוסיפו את הביצים הטרופות, המים והשמן וערבבו היטב.
- הוסיפו את הקמח ואבקת המרק וערבבו היטב.
- הכניסו את המאנג׳טים של המותג If You Care לשקעים ומזגו לתוכם את התערובת.
- הכניסו לאפיה ל45 דקות.
המאפינס במיטבם בטמפרטורת החדר ביום ההכנה ויום לאחריו, ניתן להקפיא אותם בקופסא סגורה עד חודש.
