מרק תירס בסגנון סיני 8 מנות, מנה= פחמימה.מנה מעולה וקלה להכנה לחורף הקר.

מרק תירס בסגנון סיני- ההכנה

מצרכים:

2 קופסאות תירס לייט (335 גרם לאחר הסינון)

2 כפות שטוחות קורנפלור

2 ביצים

6 כוסות מים או ציר עוף

2 כפות רוטב סויה אמיתי

3 כפות חומץ

מלח לפי הטעם

1 כפית שמן שומשום

בצל ירוק או כוסברה קצוצה לעיטור המנה

הכנה:

שופכים לסיר קופסאת שימורים אחת של תירס עם הנוזלים וטוחנים עם בלנדר מוט למחית אחידה

מסננים את הנוזלים מקופסאת שימורים השניה ומעבירים את גרגירי התירס לסיר. מוסיפים את המים או ציר העוף, את רוטב הסויה ואת החומץ ומבשלים על אש בינונית

בקערה קטנה מערבבים את הקורנפלור במעט מים קרים לתערובת חלקה ומוסיפים לסיר.

מביאים את המרק לרתיחה וממשיכים לבשל עוד כ 10 דקות.

בקערה טורפים את הביצים ובעזרת מזלג מזליפים את הביצים למרק, נוצרים נטיפי ביצה במרק. ממשיכים לבשל עוד כחמש דקות. מוסיפים את שמן השומשום, מבשלים עוד כדקה ומכבים את האש.

כל מנה מעטרים בכף של בצל ירוק או כוסברה קצוצה

באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא

מרק תירס בסגנון סיני
מרק תירס בסגנון סיני חלי ממן.צילום shutterstoc