הוראות שימוש ראשון ותחזוקה
הוראות שימוש ראשונות
1. יש למלא את הפויקה או כלי מיציקת ברזל אחר במים ולשטוף את חלקו הפנימי עם מעט נוזל ניקוי. לא לשכוח לשטוף
גם את המכסה.
2. לייבש את הפויקה והמכסה היטב עם מטלית נקיה.
3. לשמן את פני הסיר והמכסה בשמן בישול.
4. לחמם את הפויקה והמכסה על להבות או גחלים (אפשר גם בתנור בחום של 200 מעלות), עד שהשמן מעלה מעט עשן.
חשוב! בחימום מעל גחלים יש להמנע מחריכת ציפוי המגן של הסיר.
#. בזמן הבישול על גחלים יש להקפיד לא למקם את הפויקה קרוב מידי לגחלים( אפשר להשתמש בחצובה).
הוראות תחזוקה וניקוי הפויקה
1. לאחר שבישלתם בסיר יש לתת לו להתקרר. אין לשפוך מים על הסיר כשהוא חם! הוא עלול לגרום לסדקים.
לאחר שהסיר התקרר יש למלא אותו במים חמים ולהשרות אותו כמה דקות עד ששאריות המזון יתנתקו מדפנות הסיר,
ואז לשטוף את הסיר במים. במקרה של שאריות חרוכות בתחתית הסיר אסור להשתמש בחפץ חד, סקוץ או בברזלית
כדי לא לפגוע בציפוי הסיר מומלץ להשתמש בסקוץ עדין.
2. ככל שתשתמשו בסיר הוא יקבל ארומה מיוחדת של התבשילים ובזמן הניקוי לא מומלץ להשתמש בסבון כדי לא לאבד את
אותם הטעמים הללו, ואם כן יש צורך אז במעט סבון כלים.
3. לאחר הניקוי יש לייבש את הסיר ולמרוח שכבה עדינה של שמן בישול כדי לשמור על הציפוי ולהימנע מחלודה.
הוראות אחסנה
1. לאחר שימון הסיר מומלץ לאחסן במקום ללא לחות כשהסיר סגור על ידי המכסה ובתוכו נייר סופג שיספוג את הלחות שיכולה
להיווצר בזמן האחסנה.
2. בזמן האחסנה, במקום לח או בזמן טיול בשטח יכולים להיווצר כתמי חלודה, כדי להעלימם יש לעבור עליהם עם מעט שמן בישול בעזרת מטלית.
הוראות אחזקה לסיר מצופה אמייל
סירים מצופים אמייל יכולים להישמר שנים, כל מה שצריך לעשות זה כמה דברים פשוטים:
1. בזמן הבישול יש להשתמש בכף מעץ כדי לא לפגוע בציפוי .
2. בסוף הבישול ואחרי השטיפה יש ליבש טוב טוב ולאחסן במקום ללא לחות
3. אין צורך בשיכבת שמן.
|